Mikä on page builder?

Page builder eli sivun rakentaja on lisäosa, jonka avulla voidaan rakentaa tyylikkäitä WordPress-kotisivuja. Page builder tarjoaa WordPress-kotisivujen suunnittelijalle työkaluja, joilla voidaan helposti siirrellä ja muokata kotisivuille tulevia elementtejä, kuten vaikkapa tekstiosia, ikoneita, videoita, erilaisia painikkeita ja taustakuvia. Page builderin avulla WordPress-kotisivuista on mahdollista kustomoida eri tarpeita ja tyylejä vastaavia ammattimaisia sivuja.

Erilaisia page buildereita on olemassa todella paljon, mutta Divi ja Elementor kuuluvat tällä hetkellä ehdottomasti suosituimpien joukkoon. Divi ja Elementor ovat molemmat visuaalisia rakentajia, mikä tarkoittaa, että tehdyt muutokset ovat nähtävillä heti ja mikäli ne miellyttävät, ne on myös helppo tallentaa.

Tässä artikkelissa vertailemme maksullisten Divi- ja Elementor-page builderien ominaisuuksia ja kerromme, miksi päädyimme valitsemaan Elementorin.

Kun tarvitset yrityksellesi tehokkaat kotisivut, ota yhteyttä

Rakennamme sinulle liiketoimintaasi tukevat sivut maailman suosituimmalla kotisivualustalla yli 2400 sivuston kokemuksella.

Leo Sävel

Leo Sävel
Blogi alalomake yleinen

Hinta

Ensimmäinen asia, joka varmasti kiinnostaa niin page builderiä kuin teemojakin valittaessa on ymmärrettävästi hinta. Elementorissa on Diviä edullisempi vuosihinta. Elementorin hinta yhdelle sivustolle on 49 $/v ja Divissä vastaava summa on 89 $/v. Jos rakentaja halutaan ostaa useammalle sivustolle, on Elementorin vuosihinta 199 $/v (tuhannelle sivustolle) ja Divin kertamaksu rajoittamattomalle määrälle sivustoja 249 $.

Kumpi rakentajista tulee halvemmaksi, riippuu siis siitä, kuinka monelle sivustolle sitä halutaan käyttää, mutta yhdelle sivustolle Elementor tulee edullisemmaksi. Meidän ylläpitoasiakkaamme saavat kumman tahansa ilmaiseksi käyttöönsä.

On kuitenkin syytä kiinnittää huomiota myös muihin ominaisuuksiin, joita pitää tärkeinä. Valtaosalle käyttäjistä esimerkiksi nopeus voi olla ratkaisevin kriteeri. Jos taas ei ole juurikaan aiempaa kokemusta sivujen rakentamisesta, saattaa esimerkiksi helppokäyttöisyys nousta tärkeäksi ominaisuudeksi.

Nopeus ja keveys

Meille Helpoilla kotisivuilla yksi keskeisimmistä syistä vaihtaa Elementoriin oli nimenomaan nopeus. Divi nimittäin on hieman hitaampi, mikä johtuu pitkälti sen tarjoamista kattavista toiminnallisuuksista. Ne ovat kyllä varsin monipuolisia, mutta samalla ne ovat myös raskaita ja vievät paljon tilaa, mikä taas syö lisäosan suorituskykyä.

Elementor puolestaan on kevyempi ja sitä kautta myös nopeampi. Yksinkertaisuus, suorituskyky ja nopeus ovatkin Elementorin ehdottomia valttikortteja.

Käytettävyys

Sekä Divi että Elementor ovat helppokäyttöisiä, ja se onkin oikeastaan mielipidekysymys kumpi tapa rakentaa miellyttää enemmän. Elementorilla rakennettaessa ja muokattaessa selkeä ohjauspaneeli on koko ajan näkyvissä sivun vasemmassa laidassa ja siitä voi helposti raahata ja pudottaa elementtejä haluamilleen paikoille. Divissä puolestaan liikutaan ensin hiirellä siihen kohtaan sivua, johon halutaan lisätä esimerkiksi kuva tai tekstiä ja painikkeesta klikkaamalla päästään helposti muokkaamaan sisältöä.

Moduulivaihtoehdot

Visuaalisesta näkökulmasta Elementor tarjoaa paremmat mahdollisuudet sivujen rakentamiseen, sillä se tarjoaa enemmän erilaisia valmiita moduuleita, joita voi helposti muokata haluamallansa tavalla. Divissä erilaisia moduulivaihtoehtoja on 46 ja Elementorissa 59.

Toisaalta Divissä puolestaan on enemmän ja parempia teknisiä toiminnallisuuksia, jotka eivät näy ulospäin, mutta nopeuttavat esimerkiksi sivujen rakentamista. Divissä on muun muassa search & replace -toiminto, jonka ansiosta samanlaisia moduuleja (vaikkapa tekstimoduuleja) ei tarvitse muokata jokaista yksitellen. Riittää, että muutos tehdään yhteen kohtaan ja sen jälkeen etsi ja korvaa -toiminnolla voidaan toteuttaa sama muutos kätevästi, vaikka kaikille sivuille. Kuten sanottu, näiden teknisten ominaisuuksien koko kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti nopeuteen.

Haluaisitko houkutella nettisivuillasi enemmän liidejä?

Ilmainen mailisuoramme tarjoaa yli 12 testatusti toimivaa keinoa kasvattaa myyntiäsi verkkosivujesi avulla. Tilaa kattava vinkkipaketti suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Mailisuora
Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käsittelemisen *

Leo Sävel
CEO, Patner

Leo Sävel

Ulkoasu

Sekä Divin omassa siihen suunnitellussa Divi-teemassa että meidän nykyään käyttämässämme Elementorin Hello-teemassa sivujen ulkoasua voidaan ryhtyä luomaan lähestulkoon nollasta, minkä ansiosta ammattitaitoinen sivujen suunnittelija voi rakentaa juuri sellaiset sivut kuin itse haluaa sen sijaan, että muokkaisi valmiiksi tehtyä ulkoasua. Toisaalta molempiin page buildereihin on saatavilla myös lukuisia “valmiita käytettäviksi” -teemoja, joiden ansiosta kokemattomankin sivujen rakentajan on mahdollista toteuttaa hyvännäköiset nettisivut.

Sen sijaan blogin ulkoasun suhteen näillä kahdella page builderilla on eroja. Elementorissa on paremmat mahdollisuudet muokata blogisivun ja artikkelien yksilöllistä ulkoasua, kun taas Divin kanssa pitää ilman custom-töitä tyytyä yhteen ulkoasuun. Elementor tarjoaa myös enemmän kustomointivaihtoehtoja ylä- ja alatunnisteeseen (header, footer). Mutta on hyvä pitää mielessä, että nämä mahdollisuudet ovat saatavilla myös Diviin, mikäli käytetään kolmansien osapuolten tekemiä lisäosia.

Hello-teema

Vaikka Elementoriin on saatavilla myös muita teemoja, on nimenomaan sitä varten suunniteltu Hello-teema niistä ehdottomasti paras. Hello-teeman parhaita puolia ovat sen vertaamaton keveys ja latausnopeus.

Hello on kevyempi kuin suurin osa teemoista, sillä se ei sisällä ollenkaan turhia muotoiluja ja koodeja. Lisäksi se soveltuu hyvin yhteen suosituimpien WordPress-lisäosien kanssa, kuten  esimerkiksi WooCommercen verkkokauppa-lisäosan kanssa. Hello on myös responsiivinen teema, eli se näyttää hyvältä kaikilla näytöillä ja sitä on myös helppo kustomoida juuri halutunlaiseksi.

Lyhytkoodit

Yksi perustavanlaatuinen ero Elementorin ja Divin välillä on se, että Divi käyttää lyhytkoodeja (=short code) WordPress-sivujen rakentamiseen. Näiden koodien avulla sivuille voidaan lisätä monimutkaistakin sisältöä ilman, että kaikkea sisältöä tarvitsee lisätä sellaisenaan sisältöeditoriin. Tällä tavoin sisällön lisääminen ei pääse rikkomaan monimutkaista HTML-koodia.

Lyhytkoodien käyttöön liittyy kuitenkin yksi iso mutta. Jos joskus haluaa lopettaa Divin käyttämisen tai vaihtaa sivupohjaa, kaikki luodut lyhytkoodit jäävät vanhalle sivustolle. Näin ollen, jos sivujen ulkoasu halutaan pitää ennallaan toiseen sivunrakentajaan tai teemaan vaihdettaessa, tulee sivut rakentaa käytännössä katsoen uudestaan alusta.

Kumpi page buildereista on siis parempi?

Meidän mielestämme Elementor on parempi, etenkin sen nopeuden ansiosta. Nopeus vaikuttaa paitsi sivujen käytettävyyteen myös hakukonenäkyvyyteen. Elementoriin vaihdoimmekin siis siksi, että haluamme tarjota asiakkaillemme aina parhaimman mahdollisen ratkaisun, ja tällä hetkellä se on mielestämme Elementor.

Vastaus toki riippuu paljon myös siitä, millaisia ominaisuuksia arvostaa ja millaisia toimintoja page builderiltaan odottaa. Siksi onkin tärkeää punnita ominaisuuksien välillä, mitkä ovat itselle niitä kaikkein tärkeimpiä. Lisäksi on toki hyvä pitää mielessä, että jos toiseen page builderiin tulee jokin hyödyllinen uudistus, ennemmin tai myöhemmin myös toinen ottaa siitä todennäköisesti mallia.

Kun tarvitset yrityksellesi tehokkaat kotisivut, ota yhteyttä

Rakennamme sinulle liiketoimintaasi tukevat sivut maailman suosituimmalla kotisivualustalla yli 2400 sivuston kokemuksella.

Leo Sävel

Leo Sävel
Blogi alalomake yleinen